Da RH sneede inde i Ollerup

​Da RH sendte 4 busser til Oslo - og sneede inde nytårsaften i Ollerup

Da RH sendte 4 busser til Oslo - og sneede inde nytårsaften i Ollerup

Både før stiftelsen af RH og i en årrække derefter var det sportslige clou samkvemmet med de nordiske venskabsbyer, hvor man skiftedes til at arrangere ture til og stævner i Täby (ved Stockholm) og i Lørenskog (ved Oslo), og mange langvarige venskaber blev knyttet på disse ture. Det førte endda til et enkelt ægteskab, idet en af damespillerne fra RH blev gift med den senere formand for Fjellhammer Idrettslag og leder af Løkenåsen skole, hvor vi altid boede under vore ture til Norge.

I 1968 deltog RH for første gang i de store årlige sommerstævner for ungdomsspillere, som gik på skift mellem Oslo, Göteborg og København, hvor Freja og Fremad Valby stod for arrangementet. Disse stævner stod på i ca. 10 år, og vi har fejret mange triumfer der. RH har været kåret som bedste klub ved mange af disse stævner og har også vundet priser for at være bedste klub over en 3-års periode. Rekorddeltagelsen var nok det år, hvor vi sendte fire busser med spillere, trænere og køkkenpersonale til Oslo. Den den ene bus gik i stykker, inden den nåede Helsingør. Bussen blev slæbt til Falckstationen i Helsingør, hvor spillerne måtte vente mange timer, inden vi fik organiseret en ny bus. Vi var som altid indkvarteret på Løkenåsen skole, og en række forældre var med som hjælpere ved forplejningen i skolekøkkenet. Vi havde selv mad med til den lille uges ophold, og forplejningen blev fragtet i en mindre lastbil.

Det var også i de år, vi deltog i en stor jule-turnering i Ollerup på Sydfyn. Et år blev det snestorm, og det var umuligt at komme nogen steder, da finalerne var spillet den 30. december. Det var en tradition, at flere af trænerne en aften under stævnet fandt op til restaurationen ”Røde Mølle”, der lå i nærheden. Der var ganske vist lukket mellem jul og nytår, men værten åbnede og serverede for RHs trænere, og det gjorde han også i årene fremefter. Da det blev klart, at ingen kunne komme hjem på grund af snestormen, var gode råd dyre, for arrangørerne af stævnet havde ikke mulighed for at bespise flere hundrede spillere. Pludselig stod værten i døren, for han havde jo godt kunnet se, at den var gal, og han inviterede så alle RHs spillere hjem på kroen. Han fik overtalt to buschauffører til at køre, og de fragtede de ca 120 spillere til ”Røde Mølle”, hvor de blev indkvarteret i restaurant, selskabslokaler og diskotek. Første aften fik spillerne the og smørrebrød, og dagen efter fik kromanden organiseret en slædetransport af kød fra nærmeste slagter, så nytårsaften stod menuen på rejecocktail, wienerschnitzel og is. Det var rent slaraffenland i forhold til de øvrige strandede spillere.

Medens spillerne var i trygge hænder, blev vi andre her hjemme kimet ned af ængstelige forældre, som så blev beroliget med, at alt var vel. Man skal tænke på, at det var længe før, man fandt på at lave mobiltelefoner. Undertegnede var også i hyppig forbindelse med kromanden, også for at forsikre ham om, at han blot kunne komme med en regning, når han nu tog sig så pænt af spillerne. Det gjorde han så også, og den kom til at lyde på 40 kr. pr. mand for det hele. Vi inviterede ham og hans kone til næste afslutningsfest, hvor både de spillere, som havde været med, og alle forældre kun hylde ham og sige ham tak for indsatsen. Det hører med til historien, at Rødovre Kommune betalte regningen, som en ”ekstraordinær udgift”.

Om sommeren spillede man dengang en udendørs turnering i maj – juni måned på græsbaner eller på asfaltbaner, som der fandtes enkelte steder i København. De var hårde, men forholdsvis rene. I 1970 fik vi etableret to baner beliggende ved siden af den gamle skøjtehal, hvor der nu er bebyggelse. Den seneste kamp, der blev spillet på dem, var en kamp mod Kuwaits herre-ungdomslandshold en søndag formiddag.

En anden af årets begivenheder tilbage i tiden var arrangementet af de store stævner for seniorspillere, som havde deltagelse fra fx Norge, Sverige, Tyskland og Holland. Det forgik primært på stadion, hvor der var kridtet op til håndbold.