RH vandt fire ud af 6 U-DM

RH vandt fire ud af seks DM for ungdom

Ungdommen er et kapitel for sig i RHs historie. Efter at medlemstallet var steget i 1970’erne, steg kvaliteten også. I 1976 fik vi vores første spillere på ynglingelandsholdene - John Erik Kristensen og Mona Frederiksen. På unionsholdene var vi repræsenteret med 8 spillere, og i 1977 vandt vi vort første DM. Det skete i Græsted, hvor dame ynglinge vandt. Til KHF udvalgte ungdomshold leverede vi den sæson 15 spillere.

Herefter gik det slag i slag. Dame ynglinge vandt DM de følgende to år for så at måtte nøjes med sølv det fjerde år, inden de igen vandt DM de følgende tre år. 6 Danmarksmesterskaber på 7 år! Når vi ikke vandt det ene år, skyldtes det, at vi før turneringen det år rykkede de tre bedste spillere op på 1. holdet. Lone Orby, der i dag træner U10D, var en af dem. Lone var også med til at vinde DM, da hun blev senior, og hun fik også en landsholdskarriere, endda som anfører, inden hun efter to knæoperationer måtte sige stop.

De andre ungdomshold stod ikke tilbage. I perioden 1977-1994 vandt vi i alt 20 Danmarksmesterskaber for ungdom. De 4 af disse blev vundet samme år - i 1981, hvor både drenge, piger, dame junior og dameynglinge vandt. Det var lidt af en magtdemonstration, som jeg ikke tror, at nogen har overgået siden. Efter 1997 var der stilstand i DM-deltagelsen – indtil 2009, hvor U14 piger vandt sølv og 2011, hvor U16 piger vandt guld. Siden starten i 1977 har vi vundet 41 medaljer på ungdomssiden.

Det betød også, at der var bud efter spillerne til landsholdene. Hele 46 spillere har repræsenteret RH på enten ynglinge-, ungdoms- eller A-landshold. Da det gik vildest for sig, leverede vi 6 spillere til A-landsholdet, hvilket gjorde det næsten umuligt for os at gennemføre forberedelser til sæsonen på en rimelig måde. I de seneste par år har der igen været bud efter vore spillere – fra U18 piger, der har leveret syv spillere til et eller flere af ungdomslandsholdene.

Størrelsesmæssigt kulminerede vi i 80’erne, hvor vi kunne tælle mellem 400 og 500 medlemmer – og det var inden vi etablerede en miniafdeling, som tæller godt i regnskabet i dag. Vi deltog med op til 36 hold i turneringen.